recept: Bundás zsemle, Kifőzde
Bundás zsemle
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 szikkadt vizes zsemle,
2 tojás,
fél dl tej,
diónyi reszelt vöröshagyma,
2 gerezd reszelt fokhagyma,
5 dkg zsír, só



A tojásokat a tejjel, a reszelékekkel és 4 csipet sóval felverem.
A zsírt felteszem a tűzre, és amíg átforrósodik, a zsemléket félbevágom és mindkét oldalán megmártom a tojásos lötyiben, majd egy tányérra teszem.
Aztán már csak pirosra kell sütni a zsemlék mindkét oldalát.
Forrón, esetleg egy kis tejföllel, vagy zöldségekkel tálalom.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: bundáskenyér

Forrás: Anyám és Vali néni ihlette.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2009.05.29.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 21:19:16 - 2.15)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez